L’implaniversari (CAT/CAST)

Quan has estat enfonsat en un pou i ho has vist tot negre però aconsegueixes tirar endavant i vas veient la llum de mica en mica, et neix com una necessitat de celebrar tot el que pots, i quan dic tot és TOT! Això és el que ens va passar a nosaltres i per aquest motiu hem afegit un altre dia molt important a les nostres vides: L’IMPLANIVERSARI de l’Abril!

El dia 20 de juny és l’altre aniversari de la nostra filla, és el seu aniversari auditiu ja que és la data en la qual li van obrir els canals de l’implant i va començar a tenir sensació auditiva. Vam escollir el dia de l’activació enlloc del dia de l’operació (4 de maig) perquè no va tenir una operació fàcil com ja he explicat en posts anteriors i per nosaltres va ser el pitjor moment de tots, així que vam decidir celebrar el dia que vam estar més feliços i que en realitat va ser quan l’Abril va deixar enrere el món de la sordesa profunda per donar la benvinguda al món sonor.

Vam decidir que cada any li faríem un regalet relacionat amb l’audició, és a dir, un CD, una entrada a un concert, un instrument musical… segons els interessos que vagi tenint al llarg de la seva vida serà una cosa o una altra. L’any passat va ser el primer implaniversari i li vam regalar l’entrada a un concert de la Dàmaris Gelabert ja que de seguida que va poder sentir les seves cançons va mostrar molt interès, en especial a una que porta per títol: tot sona! És una senyal potser que la primera cançó que li crida l’atenció es digui així? Així doncs vam anar al teatre Victòria de Barcelona a gaudir de la música!

IMG_0662

IMG_0669

També vam fer-li un pastís per bufar la seva primera espelma i va ser un pastís súper personalitzat per la Cakery de Vic que tal i com veureu a la foto hi ha un implant coclear a part de ser bonic i boníssim, com tot el que hem provat d’aquesta botiga.

IMG_0419

IMG_0437

Segur que hi ha famílies que no volen celebrar aquest aniversari però en el nostre cas pensem que és la vida de l’Abril, la seva història i la volem fer ben conscient de les seves característiques, fer-li veure que tothom té particularitats i la seva és aquesta. També ha de valorar la importància que han tingut les persones que han fet possible això, ja siguin investigadors, metges, logopedes… que són els que juntament amb nosaltres han fet possible que ella pugui saber com sona tot el que l’envolta i si a més a més s’ho passa tan bé escoltant música i ballant, no podem està més feliços d’haver escollit aquest camí!

Ara estem apunt de celebrar el segon implaniversari i estem igual o més contents que l’any passat per les millores que ha fet l’Abril, parla força, ho entén tot i canta cançons, és capaç d’entendre’ns si no ens mira ni ens té a prop, la seva audició ha millorat exponencialment i tot i que encara estem lluny de la “normalitat” veiem que estem fent una bona feina i ella té moltes ganes d’aprendre i el més important: és molt feliç!

Ja tenim pensat el regal d’aquest any, serà una entrada per veure el POT PETIT en un concert de celebració dels seus 10 anys a l’Atlàntida de Vic, l’Abril és fanàtica d’aquest grup, l’escoltem a casa, al cotxe i sempre que pot es posa la samarreta, així doncs pensem que estarà molt contenta de tornar-los a veure en directe.

Esperem que us agradi aquest post i que us animeu a celebrar tot el que pugueu!!


 

Cuando has estado hundido en un pozo y lo has visto todo negro pero consigues salir adelante y vas viendo la luz poco a poco, te nace como una necesidad de celebrar todo lo que puedes, y cuando digo todo es TODO! Esto es lo que nos pasó a nosotros y por este motivo hemos añadido otro día muy importante en nuestras vidas: El IMPLANTEANIVERSARIO de Abril!

El día 20 de junio es el otro aniversario de nuestra hija, es su cumpleaños auditivo ya que es la fecha en la que le abrieron los canales del implante y comenzó a tener sensación auditiva. Escogimos el día de la activación en lugar del día de la operación (4 de mayo) porqué no tuvo una operación fácil como ya he explicado en posts anteriores y para nosotros fue el peor momento de todos, así que decidimos celebrar el día que estuvimos más felices y que en realidad fue cuando el Abril dejó atrás el mundo de la sordera profunda para dar la bienvenida al mundo sonoro.

Decidimos que cada año le haríamos un regalito relacionado con la audición, es decir, un CD, una entrada a un concierto, un instrumento musical … según los intereses que vaya teniendo a lo largo de su vida será una cosa o otra. El año pasado fue el primer implanteaniversario y le regalamos la entrada a un concierto de Dámaris Gelabert ya que en cuanto pudo oír sus canciones mostró mucho interés, en especial a una que lleva por título: todo suena! ¿Es una señal que la primera canción que le llama la atención se llame así? ¡Así pues, fuimos al teatro Victoria de Barcelona a disfrutar de la música! También le hicimos un pastel para soplar su primera vela y fue un pastel súper personalizado de la tienda Cakery de Vic que tal y como veréis en la foto hay un implante coclear a parte de ser bonito y buenísimo, como todo lo que hemos probado de esta tienda.

Seguro que hay familias que no quieren celebrar este aniversario, pero en nuestro caso pensamos que es la vida de Abril, su historia y la queremos hacer bien consciente de sus características, hacerle ver que todo el mundo tiene particularidades y la suya es esta. También debe valorar la importancia que han tenido las personas que han hecho posible esto, ya sean investigadores, médicos, logopedas… que son los que junto con nosotros han hecho posible que ella pueda saber cómo suena todo lo que le rodea y si además se lo pasa tan bien escuchando música y bailando, ¡no podemos está más felices de haber escogido este camino!

Ahora estamos a punto de celebrar el segundo implanteaniversario y estamos igual o más contentos que el año pasado por las mejoras que ha hecho Abril, habla bastante, lo entiende todo y canta canciones, es capaz de entendernos si no nos mira ni nos tiene cerca, su audición ha mejorado exponencialmente y aunque todavía estamos lejos de la “normalidad” vemos que estamos haciendo un buen trabajo y ella tiene muchas ganas de aprender y lo más importante: es muy feliz! Ya tenemos pensado el regalo de este año, será una entrada para ver el POT PETIT en un concierto de celebración de sus 10 años en la Atlántida de Vic, Abril es fanática de este grupo, lo escuchamos en casa, en el coche y siempre que puede se pone la camiseta, así pues pensamos que estará muy contenta de volver a verlos en directo.

¡Esperamos que os guste este post y que os animéis a celebrar todo lo que podáis!!

Un pensament sobre “L’implaniversari (CAT/CAST)

  1. Es genial que pogueu compartir la vostra experiència de forma pública. Segur que ajudareu a moltes persones a entendre i comprendre aquesta situació. Penso que sou uns pares increïbles i l’Abril te molta sort de tenir-vos i créixer feliç! Gràcies altre cop i endavant, que ho esteu fent molt i molt bé!!

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s