Què implica cuidar uns implants coclears? (cat/cast)

Quan vas a fer l’activació dels implants hi vas amb una il·lusió immensa i només estàs pendent del moment en què la teva filla hi sentirà, sense fer massa cas a tot el que et va dient la programadora i si et vols centrar en el que t’està dient, no pots processar i assimilar tot el que et diu. Una vegada ets a casa amb tota la maleta plena de llibres d’instruccions, recanvis de peces i tot de coses que no saps ni què són… allà és on comença la vida amb els implants! No és com molta gent es pensa, la nena porta els implants doncs s’ha acabat el problema! no és ben bé així…

La part externa d’un implant consta d’un processador, un cable amb una bobina i la bateria, que pot ser recarregable o de piles. Això és el que porta l’Abril a cada l’orella. En el nostre cas són diferents ja que entre la primera operació i la segona va sortir el nou model Nucleus 7 de Cochlear i per tant l’Abril porta el Nucleus 6 a la dreta i el N7 a l’esquerra amb les diferències i tot el que això suposa.

IMG_2264

El processador és el més costós i és on hi han programats els canals per on entra el so, en el cas que s’espatllés aquesta part, si ja no està en garantia, és aconsellable haver fet una assegurança ja que comprar-ne un de nou surt molt costós. Els preus de l’assegurança oscil·len al voltant de  200 euros cada orella però assegurant dues orelles és possible que et facin un petit descompte. Si el que falla és la bateria, el cable o la bobina, que és el més normal quan qui ho porta és un nen petit i s’ho toca contínuament, s’ha de substituir per un de nou i per fer-ho de forma ràpida cal anar a la botiga de Barcelona on tenen recanvis de tot. Els preus oscil·len entre 180-220 euros cada cosa. En el nostre cas, els primers 6 mesos vam canviar una vegada el processador, dues vegades la bobina i 3 vegades el cable, per sort encara estava tot en garantia!

img_3681.jpeg

En el cas que no falli res, els implants també necessiten una certa cura diària. En primer lloc cal carregar les bateries o canviar les piles, nosaltres ho fem cada dia per evitar que ho hagin de fer a la llar d’infants, els avis… ja que no sempre aguanten dos dies sencers, això varia segons la quantitat de sons que arriben al processador i el que treballa aquest. Cada implant té el seu carregador i les seves bateries pel fet que són models diferents i per tant, sempre que marxem a algun lloc ho hem de portar tot (dos carregadors, sis bateries, dos deshumificadors…). Les piles tenen un cost d’entre 3 i 8 euros cada pack de 6 piles, segons les ofertes de diferents llocs on les pots comprar, i cada implant en porta 2 que cal canviar cada 2 dies com a màxim, és a dir, si no s’utilitzen les bateries recargables, dos packs de piles (12 piles) et duren una setmana.

img_4833.jpeg

Al vespre, quan l’Abril va a dormir també hem de seguir una rutina, cal desmuntar els implants en tres parts (cable, processador i bateria) i posar-los cada un al seu deshumificador durant 8 hores, hi ha un llum que indica si ha acabat el cicle o no. Aquest deshumificador té una pastilla que cal canviar-la cada 2 mesos, nosaltres ens apuntem a la pastilla la data que cal fer el canvi i així no ens n’oblidem.

IMG_4831

Periòdicament, cada setmana o 15 dies escoltem amb uns auriculars endollats a l’implant si sentim bé el so. Si ho sentim amplificat com uns audiòfons, vol dir que els micròfons i els canals estan bé i per tant no cal fer res, ara bé, si el so no és bo cal canviar alguna d’aquestes parts o consultar al servei tècnic. De totes maneres, cada tres mesos canviem els micròfons dels implants ja que sempre s’hi posa pols i això obstaculitza l’entrada del so. Aquests tenen un cost d’entre 20 i 30 euros cada un.

aa35b970-c603-4583-baaa-377d23ef9585.jpg

Quan arriba el moment de banyar o anar a la piscina, platja… també és possible que l’Abril gaudeixi dels sons però tenint en compte que cap part de l’aparell es pot mullar ni humitejar gaire, cal comprar el necessari. Cada implant té la seva funda aquàtica, l’Aqua+ amb el seu cable, el seu iman i la seva bobina especials per aigua. Cada Aqua+ complet val uns 215 euros tot i que si s’espatlla alguna part, també les venen per separat. No dura per sempre ja que les fundes segons el fabricant duren unes 50 vegades, però tenint-ne cura, netejant-les, assecant-les, traient la sal del mar… es pot allargar una mica aquesta vida útil. En el nostre cas tenim fundes diferents per a cada orella i no les podem intercanviar i quan les posem a l’Abril ens va molt bé utilitzar una cinta de cabell de neoprè perquè se li aguantin més bé ara que encara és petita. Una alternativa a l’aqua+ són les fundes del plàstic, és semblant a una bossa de congelar però amb una forma semblant a la de l’implant on el col·loques i pots banyar-te sense que es mulli, són força voluminoses i no queden gaire ben subjectades així que pel mar o piscina pot ser perillós per perdre-les. En el nostre cas, quan l’Abril juga a la banyera sovint li posem un gorro de dutxa perquè no s’esquitxi l’aparell, mai li mullem el cap per evitar accidents però si que va bé perquè gaudeixi dels sons de l’aigua una estona.

img_2699.jpeg

A casa per tenir clar quins recanvis tenim i saber quan n’hem de comprar, hem optat per tenir-ho ordenat en una caixa amb separadors que té l’Abril a la seva habitació i allà hi guardem les pastilles pel deshumificador, els recanvis, cables, piles… la caixa té dos pisos i en un hi guardem el que necessitem per l’orella dreta i en l’altre de l’esquerra tot i que hi ha algunes coses comunes com les piles o les pastilles deshumificadores.

img_4832.jpeg

Els recanvis i piles els comprem tant a Gaes com a altres web que deixo a continuació, fins i tot a amazon, sempre buscant el preu més econòmic:

CI Shop: http://www.cishop.net/contents/en-uk/d4.html

Audiopack: http://www.audiopacks.es/audicion/

Espero que us hagi agradat i sobretot ajudi a alguna família!


 

¿Que implica cuidar unos implantes cocleares?

Cuando vas a hacer la activación de los implantes vas con una ilusión inmensa y sólo estás pendiente del momento en que tu hija sentirá, sin hacer demasiado caso a todo lo que te va diciendo la programadora y si te quieres centrar en lo que te está diciendo, no puedes procesar y asimilar todo lo que te dice. Una vez estás en casa con toda la maleta llena de libros de instrucciones, recambios de piezas y todo de cosas que no sabes ni qué son… ¡allí es donde comienza la vida con los implantes! No es como mucha gente cree, la niña lleva los implantes pues se acabó el problema! no es así…

La parte externa de un implante consta de un procesador, un cable con una bobina y la batería, que puede ser recargable o de pilas. Esto es lo que lleva Abril cada oído. En nuestro caso son diferentes ya que entre la primera operación y la segunda salió el nuevo modelo Nucleus 7 de Cochlear y por tanto Abril lleva Nucleus 6 a la derecha y el N7 a la izquierda con las diferencias y todo lo que ello supone.

El procesador es lo más costoso y es donde hay programados los canales por donde entra el sonido, en caso de que se estropeara esta parte, si ya no está en garantía, es aconsejable haber hecho un seguro ya que comprar uno de nuevo sale muy costoso. Los precios del seguro oscilan alrededor de 200 euros cada oreja pero asegurando dos orejas es posible que te hagan un pequeño descuento. Si lo que falla es la batería, el cable o la bobina, que es lo más normal cuando quien lo lleva es un niño pequeño y se lo toca continuamente, se debe sustituir por uno nuevo y para hacerlo de forma rápida hay que ir a la tienda de Barcelona donde tienen recambios de todo. Los precios oscilan entre 180-220 euros cada cosa. En nuestro caso, los primeros 6 meses cambiamos una vez el procesador, dos veces la bobina y 3 veces el cable, ¡por suerte todavía estaba todo en garantía!

Por la noche, cuando Abril va a dormir también tenemos que seguir una rutina, hay que desmontar los implantes en tres partes (cable, procesador y batería) y ponerlos cada uno a su deshumificador durante 8 horas, hay una luz que indica si ha terminado el ciclo o no. Este deshumificador tiene una pastilla que hay que cambiarla cada 2 meses, nosotros nos apuntamos a la pastilla la fecha que hay que hacer el cambio y así no nos olvidamos.

Periódicamente, cada semana o 15 días escuchamos con unos auriculares enchufados al implante si sentimos bien el sonido. Si lo sentimos amplificado como unos audífonos, quiere decir que los micrófonos y los canales están bien y por tanto no hay que hacer nada, ahora bien, si el sonido no es bueno hay que cambiar alguna de estas partes o consultar al servicio técnico. De todos modos, cada tres meses cambiamos los micrófonos de los implantes ya que siempre se pone polvo y esto obstaculiza la entrada del sonido. Estos tienen un costo de entre 20 y 30 euros cada uno.

Cuando llega el momento de bañarse o ir a la piscina, playa… también es posible que Abril disfrute de los sonidos pero teniendo en cuenta que ninguna parte del aparato se puede mojar ni humedecer demasiado, hay que comprar lo necesario. Cada implante tiene su funda acuática, el Aqua+ con su cable, su imán y su bobina especiales para agua. Cada Aqua+ completo vale unos 215 euros aunque si se estropea alguna parte, también las venden por separado. No dura para siempre ya que las fundas según el fabricante duran unas 50 veces, pero cuidando, limpiándolas, secándolas, sacando la sal del mar… se puede alargar un poco esta vida útil. En nuestro caso tenemos fundas diferentes para cada oreja y no las podemos intercambiar y cuando las ponemos Abril nos va muy bien utilizar una cinta de pelo de neopreno para que se le aguanten mejor ahora que todavía es pequeña. Una alternativa al aqua+ son las fundas del plástico, es similar a una bolsa de congelar pero con una forma parecida a la del implante donde lo colocas y puedes bañarte sin que se moje, son bastante voluminosas y no quedan muy bien sujetas así que por el mar o piscina puede ser peligroso para perderlas. En nuestro caso, cuando Abril juega en la bañera a menudo le ponemos un gorro de ducha para que no se salpica el aparato, nunca le mojamos la cabeza para evitar accidentes pero si que va bien para que disfrute de los sonidos del agua un rato.

En casa para tener claro qué recambios tenemos y que debemos comprar, hemos optado por tenerlo ordenado en una caja con separadores que tiene Abril en su habitación y allí guardamos las pastillas para el deshumificador, los repuestos, cables, pilas… la caja tiene dos pisos y en uno guardamos todo lo de la oreja derecha mientras que en el otro lo de la izquierda aunque hay cosas comunes para las dos como las pilas o las pastillas deshumificadoras.

Los repuestos y pilas los compramos tanto a Gaes como otras webs que dejo a continuación, incluso en amazon, siempre buscando el precio más económico:

CI Shop: http://www.cishop.net/contents/en-uk/d4.html

Audiopack: http://www.audiopacks.es/audicion/

2 pensaments sobre “Què implica cuidar uns implants coclears? (cat/cast)

 1. Hola! Fantàstic blog! Gràcies per la info, sempre s aprenen coses noves!

  Tinc tantes preguntes! Jo tinc un nen sord amb un implant. Ara vivim a Irlanda.

  A Barcelona Hi ha botiga de Cochlear?
  Com es que feu servir piles de botó i no feu servir les recargables? Nosaltres només fem servir la bateria recarregable, ens dura més de un dia però les carreguem cada nit.
  A nosaltres de moment ens donen les pastilles de secat i els filtres dels micròfons del processadir. Tenim el N7.
  No sabia que hi havia un aparell per escolar el so del implant i comprovar que està tot bé! Miraré de comprar ho.

  M encanta el teu blog i t aniré seguint. Es super bonica l Abril!

  M'agrada

  1. No hi ha botiga cochlear, ho agafem tot a través de gaes o per internet a la web CIshop que està una mica millor de preu.
   Fem servir tant les recargables com les piles perquè ens en van donar forces amb l’activació i per celebrar els 30 anys de gaes així que les anem gastant també. Nosaltres tenim un N6 i un N7 però no ens donen res, ni pastilles ni recanvis, quina sort que teniu!!

   Gràcies pel comentari!!

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s