Primers mesos auditius (Cat/Cast)

La veritat és que cada dia que passa l’Abril millora les seves respostes auditives i així ho va mostrant. A finals de juliol (1 mes auditiu) quan vam anar a graduar l’implant per segona vegada ja notàvem que ens sentia i es girava quan picàvem de mans, quan fèiem sons amb la boca, quan cridàvem…

Teníem ganes que comencés a la llar d’infants pel setembre, que comencessin també les sessions diàries amb la logopeda del CREDA per potenciar al màxim el rendiment de l’implant i veure com anava desxifrant tots els sons mica en mica. Mentrestant ella continuava traient-se el turbant unes 150 vegades al dia i nosaltres li anàvem posant.

Per primera vegada ens va fer il·lusió comprar alguna joguina que fes soroll. Fins al moment ens feien ràbia aquestes joguines (que no són poques) i fins i tot en teníem algunes per estrenar de quan va néixer l’Abril i ens ho van regalar però fins aquest moment no estàvem preparats per tenir-les per casa i tampoc ens servien per res. El primer que va tenir van ser uns instruments de fusta i pel seu aniversari també li van regalar unes campanes de colors que li agraden molt.

IMG_2722img_3706.jpg

A finals de setembre (3 mesos auditius) vam veure un canvi important, l’Abril va deixar de treure’s l’implant tan sovint, va entendre que el necessitava i això va ser un gran descans per nosaltres que sempre l’havíem d’estar mirant per evitar perdre’l, xafar-lo, que el tirés a qualsevol lloc amb aigua… també vam veure com començava a fer el so de la vaca cada vegada que en veia una en algun conte o foto.

A l’octubre (4 mesos auditius) va començar a fer el so del lleó quan li demanàvem a part de modelar molt més la veu. Inicialment feia més aviat crits, en aquest moment provava de fer diferents sons. També vam fer la primera audiometria al CREDA, l’Abril va respondre a 15db que tal i com es veu a la graella següent, significa que sentia la majoria dels sons inclosa tota la parla i estava dins el rang del que es considera audició normal.

audiograma_sons_familiares

A finals d’any (6 mesos auditius) l’Abril ballava sempre que sentia música i ho aplaudia tot, va començar a fer ecolàlia (mamamamama….) sense sentit. També vam notar com entenia moltes coses, en aquest moment sabia què volia dir:

  • Fes un petó
  • Digues adéu
  • Fes maco/a

La revisió i l’audiometria dels sis mesos, a Sant Joan de Déu va sortir molt bé, l’Abril gairebé ho sentia tot a totes les freqüències i ens van comunicar que el dia 25 de gener operaríem per posar el segon implant a l’abril, el que no havia pogut posar-se a la primera operació. Encara no esperàvem que ens diguessin data així que ho vam rebre com un xoc quan faltava tan sols un mes per l’operació.

Per acabar, deixem un enllaç d’un programa televisiu on parlen dels implants coclears però concretament ens emociona a partir del minut 3’ 55’’ on una dona de 40 anys, que tot i que parla, és al programa on hi sent per primera vegada gràcies als implants i explica com són aquests sons, com és la seva veu i la de la seva família… és important per entendre que no és fàcil pels implantats desxifrar els sons i aconseguir parlar de la mateixa manera que els oients.

http://www.rtve.es/alacarta/videos/comando-actualidad/comando-actualidad-antes-despues-elena-oye-primera-vez-voz-su-madre-40-anos/4645794/


Primeros meses auditivos

La verdad es que cada día que pasa Abril mejora sus respuestas auditivas y así lo muestra. A finales de julio (1 mes auditivo) cuando fuimos a graduar el implante por segunda vez ya notábamos que nos sentía y se giraba cuando golpeábamos de manos, cuando hacíamos sonidos con la boca, cuando gritábamos …

Teníamos ganas de que empezara a la guardería en septiembre, que comenzaran también las sesiones diarias con la logopeda del CREDA para potenciar al máximo el rendimiento del implante y ver cómo iba descifrando todos los sonidos paulatinamente. Mientras ella seguía quitándose el turbante unas 150 veces al día y nosotros se lo íbamos poniendo.

Por primera vez nos hizo ilusión comprar algún juguete que hiciera sonidos. Hasta el momento nos hacían rabia estos juguetes (que no son pocos) e incluso teníamos algunos por estrenar de cuando nació Abril y nos lo regalaron pero hasta este momento no estábamos preparados para tenerlos en casa. Lo primero que tuvo fueron unos instrumentos de madera de IKEA y por su cumpleaños también le regalaron unas campanas de colores que le gustan mucho.

A finales de septiembre (3 meses auditivos) vimos un cambio importante, en ella, dejó de quitarse el implante tan a menudo, fue un gran descanso para nosotros que siempre teníamos que estar mirándola para evitar perderlo, pisarlo, que lo tirara a cualquier lugar con agua… también vimos como comenzaba a hacer el sonido de la vaca cada vez que veía una en algún cuento o foto.

En octubre (4 meses auditivos) comenzó a hacer el sonido del león cuando se lo pedíamos aparte de modelar mucho más la voz. Inicialmente hacía más bien gritos y en este momento intentaba hacer diferentes sonidos. También hicimos la primera audiometría el CREDA, Abril respondió a 15dB que tal y como se ve en la imagen de los sonidos, significa que sentía la mayoría de los sonidos incluida toda el habla.

A finales de año (6 meses auditivos) Abril bailaba siempre que oía música y lo aplaudía todo, comenzó a hacer ecolalia (mamamamama…) sin sentido. También notamos como entendía muchas cosas, en este momento sabía qué quería decir:

– Da un beso

– Di adiós

– Haz guapo/a

La revisión y la audiometría de los seis meses, a Sant Joan de Déu salió muy bien, Abril casi lo oía todo en todas las frecuencias y nos comunicaron que el día 25 de enero la operarían para ponerle el segundo implante, el que no había podido ponerse en la primera operación. Aún no esperábamos que nos dijeran fecha así que lo recibimos como un choque a falta tan sólo de un mes para la operación.

Para terminar, dejamos un enlace de un programa televisivo donde hablan de los implantes cocleares, pero concretamente nos emociona a partir del minuto 3 ’55’ donde una mujer de 40 años que a pesar de hablar, es en el programa donde puede oír por primera vez gracias a los implantes y explica cómo son estos sonidos, como es su voz y la de su familia… es importante para entender que no es fácil para los implantados descifrar los sonidos y conseguir hablar de la misma manera que los oyentes.

http://www.rtve.es/alacarta/videos/comando-actualidad/comando-actualidad-antes-despues-elena-oye-primera-vez-voz-su-madre-40-anos/4645794/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s